BERUHÁZÁSOK, FEJLESZTÉSEK A SPORTLÉTESÍTMÉNYEKBEN

 

Új tanterem, sporttudományi laboratórium és masszázs az ELTE Sportközpontban

Egyetemi beruházással új tanterem, sporttudományi laboratórium és masszázs helyiség került kialakításra a Bogdánfy utcai ELTE Sportközpontban, a kiszolgáló épület III-as feljáró első emeltén. Az átalakítás során elbontásra kerültek a rossz állapotban lévő zuhanyzó blokkok és 2 db öltöző helyiség.Az épület eddigi infrastruktúrája (2db 20 fős, és 1db 40-45 fős tanterem) nem tudta kiszolgálni a szakos képzésben résztvevő hallgatói létszámot (300-350 fő). Az elméleti órák egy részét a Kar Kazinczy utcai épületében kellet megtartani.

 

A több 10 millió forintos beruházással jelentősen javultak az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet (ESI) szakirányú képzésének infrastruktúra feltételei.

 

 

 

 

Az új helyiségek elsősorban az egyetemi oktatási és kutatási feladatok számára biztosítanak kulturált feltételeket. A XXI. század elvárásainak mindenben eleget tevő laboratórium került kialakításra, melyben alváslabor és süket szoba is helyet kapott. Új elektromos hálózat került kiépítésre a nagyteljesítményű berendezések áramellátásának biztosítása érdekében.

A tantermet az oktatási használaton túl sportteremként tervezzük használni hétköznapokon délután és este, továbbá hétvégeken. Ennek érdekében kialakítottuk az egyik oldal falfelületén a tükör felületet, a tükör előtti függönyt és az oszlopok takaró védelmét.

A terem kiválóan alkalmas pilatesre, jógára, gerinctornára, funkcionális tréningekre és zenés-táncos mozgásformákra.

 

 

 

 

 

Megújul a műfüves labdarúgó pályák légsátra

Az őszi szünetben állítjuk fel a légsátrat, ekkor kerül beépítésre az új buborék fólia. Így november 6-tól ismét birtokba vehetik a labdarúgás szerelmesei a pályákat. A délelőtti tanórák és a hallgatói bajnokságok is már az új fóliás sátorban folytatódnak.

 

 

 

Új, korszerű, UV stabil PE-légpárnás buborék fóliára cseréljük a már elhasználódott fóliát.
Az új buborék fólia a légsátorban sportolók komfortérzetét növelni fogja, mivel kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik. A több rétegű szerkezet ellenére a légsátor jó fényáteresztő képességgel bír. Nappal átlagos fényviszonyoknál nem igényel világítást, így rendkívül energiatakarékos.