Idén 829 fő résztvevője volt az ELTE FIT Night6 éjszakába nyúló fitness fesztiválnak


Hatodik alkalommal került megrendezésre október 5-én az ELTE FIT Night elnevezésű szabadidősport rendezvény, melyen a fitt sportágak korszerű változataival találkozhattak a mozogni vágyó egyetemi és főiskolai polgárok.

 

Az ELTE sportcsarnokban 15 helyszínen 65 előre meghirdetett sportfoglalkozás órarészen sportoltak egyetemi-főiskolai hallgatók, oktatók és dolgozók. Az egyes órarészek szinte teljesen megteltek, melyekre előzetes regisztráció alapján és a helyszínen lehetett jelentkezni.

 

Idén újdonságként szerepelt a programban az Emocian Yoga, a Gymstick Muscle, a Polefitness és újabb saját testsúlyos funkcionális tréning foglalkozások.

 

  

 

 

A sportfoglalkozások közötti szünetekben a HARD BODY HANG részlegen a BARTENDAZ csapata saját testsúllyal való freestyle bemutatót tartott, az Aerobik részlegen hastánc és jazztánc fellépések voltak.

A rendezvény sztár fellépői Péntek Enikő és Katus Attila voltak, akik ZÓNA edzés és Best Body órákon izzasztottak meg több száz főt.

 

A megnyitó előtt az ELTE Cheerleader csapata lépett fel látványos műsorral. A megnyitónKiss Ádám, a MEFS elnöke köszöntötte a résztvevőket, arra buzdította őket legyen a mozgás, a sport rendszeres az életükben. Kiemelte ehhez kiváló alkalom az ELTE SPORT Kft. által szervezett és rendezett FIT Night-on minél több sportprogram kipróbálása.Ezután Pozsár-Szentmiklósy Zoltán a hallgatói ügyek rektori biztosa nyitotta meg a rendezvényt rektor úr nevében, majd Murai László a HÖK elnöke köszöntötte a hallgatókat.

 

Végül Gömör Iván az ELTE SPORT Kft. ügyvezetője megköszönte az ESI igazgatójának és tanárainak, a BEAC-nak és a HÖK-nek az egyetemen belüli szervezésben nyújtott segítséget, a hallgatók lelkesítését és elérését.Emellett köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, az ELTE-nek, a DIÁKHITEL Központ Zrt-nek és a SZERENCSEJÁTÉK Zrt-nek.

 

Az ELTE hallgatók és oktatók, dolgozók mellett 120 fő sportolt más felsőoktatási intézményekből a FIT Night-on, többek között a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Szent István Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.

 

A sportcsarnok előtti területen lehetőség volt az Életmódtréner - Herbalife standnál életmód tanácsadásra,egészséges italok kóstolására, a Katusbody termékek vásárlására és kalapács erőfelmérő versenyre.

A résztvevők körében legnépszerűbbek az Aerobik, a WALKenergy, a HARD BODY HANG, a Polefitness, az Emocian Yoga, a Stability Workout, a Gymstick Muscle és az evezősergométer foglalkozások voltak.

Az eseményen Red Bull energia ital forgalmazója promóciós italokat osztogatott.

 

A rendezvényre kilátogatott az ELTE részéről Nánay János kancellári kabinetvezető, Babos János az ELTE ESZK vezetője, Simon Gábor a BEAC ügyvezetője, Lászlóffy László a Szakszervezet képviseletében és Ilyash György az ESZK Sportiroda projekt menedzsere.