Több száz résztvevő az ELTE FIT Night7 éjszakába nyúló fitness fesztiválon

 

Hetedik alkalommal került megrendezésre október 4-én az ELTE FIT Night szabadidősport esemény az ELTE sportcsarnokban, melyen a fitt sportágak korszerű változataival találkozhattak a mozogni vágyók.

 

Idén 19 „sportszigeten” 60 előre meghirdetett saját testsúlyos órarészen sportolhattak egyetemi-főiskolai hallgatók és dolgozók. Az egyes órarészekre előzetes regisztráció alapján és a helyszínen lehetett jelentkezni.

 

Újdonságként szerepelt a programban az AIR FLOW JÓGA, a CURLING, a LÉZERTAG és ÍJÁSZAT.

 

A sportfoglalkozások közötti szünetekben a HARD BODY HANG szigeten a BARTENDAZ csapata saját testsúllyal való freestyle bemutatót tartott, az AEROBIK részlegen hastánc és jazztánc fellépések voltak.

 

A rendezvény sztár fellépői Cseh Szakál Tibi és Lőrincz Ernő zumba királyok Party Fitness órát tartottak.

 

Legtöbben az AEROBIK szigeten Pulay Szilvi és Pulay Eszti edzők Intervall alakformáló óráján vettek részt.

 

A megnyitó előtt az ELTE Cheerleader csapata lépett fel látványos műsorral. A megnyitón Kiss Ádám professzor, a MEFS elnöke, Bárdos György az ELTE PPK ESI professzora, Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője és Horváth János az ELTE Kancellária Pályázati Központ igazgató-helyettese köszöntötték a résztvevőket. A jelenlévőket lelkesítették legyen a mozgás, a sport rendszeres az életükben, ehhez kiváló alkalom az ELTE SPORT Kft. által szervezett és rendezett FIT Night-on minél több sportprogram kipróbálása.

 

Végül Gömör Iván, az ELTE SPORT Kft. ügyvezetője megköszönte az ESI-nek, a BEAC-nak és a HÖK-nek a szervezésben nyújtott segítséget, a hallgatók lelkesítését és elérését. Emellett köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, az ELTE Szolgáltató Központnak, a DIÁKHITEL Központ Zrt-nek és az EMMI-nek.

 

A FIT Night-on sportoltak a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Szent István Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói is.

 

A rendezvényen lehetőség volt az Életmódtréner - Herbalife standnál életmód tanácsadásra,egészséges italok kóstolására, a Defibrillátor Plussz csapat standjánál újra élesztés oktatásra és versenyre, továbbá a VIBLANCE gluténmentes Granola standnál granola kóstolására és egészséges táplálkozás tanácsadásra.

 

A résztvevők körében nagyon népszerű volt az EVEZŐS ERGOMÉTER sziget, ahol 6db Concept ergométeren zajlott a verseny és a ROYAL F1X1 CLUB GOLDSPRINT sziget, ahol speciális görgőkre szerelt, örökhajtós, Csepel Royal típusú, pálya kerékpárokon páros vetélkedések voltak. Mindkét helyszínen kivetítőn lehetett követni az 500 méteres távon rajttól a célig a küzdelmeket.